Malaysia Dan England Terikat Seri

By August 4, 2019 August 6th, 2019 Newsroom

Perlawanan terakhir bagi Kejohanan Jemputan Empat Negara yang berlangsung di Terrassa Sepanyol menyaksikan Malaysian Tigers diikat 3-3 oleh England pada perlawanan terakhir yang berlangsung hari ini.Secara keseluruhan, Malaysia menamatkan kejohanan jemputan tersebut di kedudukan teratas dengan tujuh mata selain merekodkan dua kemenangan ketika bertemu tuan rumah Sepanyol dan Ireland serta terbaru keputusan seri dengan England.

Pada pertemuan dengan England, Malaysia membuka tirai jaringan seawal minit ketiga apabila pakar pukulan sudut penalti negara, Muhammad Razie Abd Rahim menyempurnakan kelebihan tersebut sebelum satu lagi pukulan sudut penalti disudahkan oleh Mohd Fitri Saari pada minit kesembilan untuk skuad negara dihadapan 2-0.

England bagaimanapun berjaya untuk merapatkan kedudukan pada suku kedua apabila giliran mereka menerima pukulan sudut penalti dan Sam Ward berjaya mengubah kedudukan 1-2 pada minit ke-24.

Bersambung suku ketiga, England memperolehi jaringan penyamaan pada minit ke-34 selepas Christopher Griffiths meledak gol menerusi jaringan padang.

Skuad negara kembali berada di hadapan pada suku terakhir apabila giliran Tengku Ahmad Tajuddin Tengku Abdul Jalil untuk menyumbang gol menerusi gerakan padang pada minit ke-54 namun berselang tiga minit kemudian, England kembali mengikat kedudukan apabila kelebihan pukulan sudut penalti disudahkan oleh Phil Roper untuk kedudukan 3-3 kekal sehingga tamat perlawanan.