TNBLHRM 2019: MBPJ Black Widow Juara Liga Musim 2019

By July 26, 2019 July 29th, 2019 Newsroom

KUALA LUMPUR (26 JULAI 2019): Kemenangan bergaya 6-1 yang diraih MBPJ Black Widow ke atas MSNT – PHT – MSST – pada aksi terakhir saingan liga TNB Liga Hoki Remaja Malaysia 2019 bagi kategori wanita yang berlangsung hari ini menobatkan mereka selaku juara liga bagi musim 2019.Ini selepas pesaing terdekat mereka yang turut berkongsi 19 mata sebelum ini, SSTMI – PKS UNITEN tewas pada pertemuan hari ini kepada SSP – MSP PKS UNITEN, 1-2 sekaligus menyaksikan MBPJ Black Widow berjaya menduduki tahta liga menerusi pungutan mata keseluruhan 22 mata hasil tujuh kemenangan dan satu seri.

Kekalahan SSTMI – PKS UNITEN kepada SSP – MSP PKS UNITEN juga menyaksikan SSTMI – PKS UNITEN terpaksa berpuas hati untuk menamatkan saingan liga dikedudukan kedua dengan rekod kekal mengumpul 19 mata menerusi enam kemenangan, satu seri dan satu kekalahan.

Dalam pada itu kelebihan jaringan yang dimiliki Mutiara Impian – MSSPP – PSHA membantu mereka untuk muncul selaku pasukan dikedudukan ketiga liga secara keseluruhan apabila berkongsi 18 mata bersama SSP – MSP PKS Uniten selepas kedua-dua pasukan mengutip tiga mata terakhir yang dipertaruhakan hari ini.

Mutiara Impian – MSSPP – PSHA menewaskan KL Wipers – KLSS 4-0 hasil ledakan hatrik pemain kebangsaan. Nurmaizatul Hanim Syafi Sheik Fuad menerusi dua gol padang pada minit ke-16 dan ke-31 serta gol pukulan sudut penalti pada minit ke-38 sementara satu lagi gol disumbangkan oleh Siti Nur Arfah Mohd Nor pada minit ke-36 menerusi jaringan padang.

Dengan berakhirnya saingan liga hari ini, empat pasukan teratas, MBPJ Black Widow, SSTMI – PKS UNITEN, Mutiara Impian – MSSPP – PSHA dan SSP – MSP PKS Uniten akan menukar fokus mereka kepada perebutan Piala TNB 2019.

Empat pasukan ini layak secara automatik ke pusingan separuh akhir yang dijadualkan berlangsung Selasa hadapan (30 Julai) bagi pusingan pertama sementara aksi separuh akhir kedua akan mengambil tempat pada Khamis (1 Ogos) dan dua pasukan terbaik akan membuat penampilan di pentas final pada Sabtu, 3 Ogos 2019.

Keputusan Perlawanan Hari ini (Jumaat, 26 Julai)

SSTMI – PKS UNITEN 1-2 SSP – MSP PKS UNITEN
MUTIARA IMPIAN – MSSPP – PSHA 4-0 KL WIPERS – KLSS
MBPJ BLACK WIDOW 6-1 MSNT – PHT – MSST
JOHOR GIRL – PHJ MSNJ 0-1 SSMS GIRLS