TNBLHRM 2019: Enam Mata Dikumpul Oleh Empat Pasukan

By June 23, 2019 June 25th, 2019 Newsroom

KUALA LUMUR (23 JUN 2019): Perlawanan kedua Kejohanan TNB Liga Hoki Remaja Malaysia (TNBLHRM) 2019 bagi kategori lelaki yang berlangsung hari ini menyaksikan empat pasukan terus mengungguli kedudukan teratas apabila mengumpul keseluruhan enam mata.

MBPJ Tigers, SSTMI Thunderbolts, Anderson Thunderbolts dan AHP-MSP Thunderbolts berjaya untuk memastikan enam mata penuh dikumpul selepas tamat keseluruhan dua perlawanan yang berlangsung minggu ini apabila cemerlang menewaskan lawan masing-masing.

Mengungguli kedudukan teratas dengan kelebihan jaringan sembilan gol ialah MBPJ Tigers yang tidak berdepan masalah membenam cabaran SABAH JR (SSMS-SHA/PHS) 5-1 pada aksi yang berlangsung di Stadium Hoki Kuala Lumpur (KLHA).

MBPJ Tigers membuka tirai jaringan pada minit keempat selepas Fariezs Aqif Mohd Saidi meledak gol menerusi gerakan padang sebelum Sabah JR bangkit mengikat kedudukan pada minit ke-18 juga hasil gol padang yang dijaringkan Mohamad Azfar Mustaming.

Tersentak dengan jaringan penyamaan tersebut, MBPJ Tigers terus menggandakan usaha untuk melebarkan kedudukan dan seterusnya mencari kemenangan. Hasilnya mereka berjaya menambah empat lagi gol menerusi gol pukulan sudut penalti yang di sempurnakan Muhammad Rusydi Muhammad.

Tiga lagi gol adalah hasil jaringan padang yang disumbangkan oleh Fariezs Aqif Mohd Saidi, Mohamad Rizalnaim Hasan, dan Mohamad Syabil Aizam Mohamad Noor, masing-masing pada minit ke-26, 36 dan 37.

Mengekori rapat di tangga kedua liga ialah SSTMI Thunderbolts yang dibezakan dengan tiga jumlah gol turut memastikan kemenangan kedua berturut-turut dimiliki mereka apabila berkunjung ke Kuala Terangganu, mereka menewaskan pasukan tuan rumah, MSNT-PHT-MSST 2-0.

Kedua-dua gol SSTMI Thunderbolts dijaringkan pada suku pertama menerusi gol padang yang dijaringkan oleh Syarman Mat Tee pada minit ketiga dan Muhamad Faris Harizan pada minit ke-11.

Dalam pada itu Anderson Thunderbolts dan SSMS Resilient perlu menunggu sehingga minit ke-48 untuk tirai jaringan dibuka apabila pasukan pelawat SSMS Resilient mengejutkan tuan rumah menerusi gol padang Muhamad Salman Sudirman.

Bagaimanapun kedudukan tersebut tidak bertahan lama apabila seminit kemudian Muhammad Noor Syahmi Noor Azmi mengikat kedudukan 1-1 menerusi jaringan padang sebelum Saiful Sahril

Saiful Bahri menjaringkan gol kemenangan buat Anderson Thunderbolts pada minit ke-54 untuk kedudukan kekal 2-1 menutup perlawanan.

Sementara BJSS Thunderbolts yang tewas 2-6 kepada SSTMI Thunderbolts pada aksi pertama bangkit dengan meraih kemenangan 4-1 ke atas lawan mereka KL-Wipers pada aksi yang berlangsung di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil.

Lain-lain perlawanan yang turut belangsung hari ini menyaksikan SSTMI Junior terikat seri dengan pasukan pelawat MSSPP-PSHA 1-1 sementara BJSS JR 2022 cuba untuk bangkit di laman lawan bagi mengejar AHP-MSP Thunderbolts tidak kesampaian apabila akur tewas 3-6.

Keputusan Perlawanan Hari ini (Ahad, 23 Jun)

MBPJ TIGERS 5-1 SABAH JR (SSMS-SHA/PHS)
BJSS THUNDERBOLTS 4-1 KL – WIPERS
MSNT-PHT-MSST 0-2 SSTMI THUNDERBOLTS
AHP-MSP THUNDERBOLTS 6-3 BJSS JR 2022
SSTMI JUNIORS 1-1 MSSPP-PSHA
ANDERSON THUNDERBOLTS 2-1 SSMS RESILIENT

Jadual Perlawanan Rabu, 26 Jun

SSTMI, 1500: SSTMI JUNIOR vs AHP-MSP THUNDERBOLTS
USM, 1645: MSSPP-PSHA vs BJSS THUNDERBOLTS
SAS, 1645: ANDERSON THUNDERBOLTS vs MBPJ TIGERS
SMKDBL, 1645: SMKDBL –UNIKL-PHJ-MSNJ vs SABAH JR (PHS / SHA-SSMS)
KLHA, 1645: KL –WIPERS vs MSNT-PHT-MSST
KPM, 1645: BJSS JR 2022 vs MSN/SSN PHPs YOUNG LION
SSTMI, 1700: SSTMI THUNDERBOLTS vs SSMS RESILIENT