Skuad Bawah 21 Lelaki Negara Jalani Perlawanan Persahabatan di China

By September 26, 2018 Newsroom

KUALA LUMPUR (26 September 2018) : Bagi memastikan skuad hoki remaja lelaki negara mempunyai persiapan terbaik menjelang Kejohanan Hoki Piala Sultan Johor 2018 yang akan membuka tirai pada 6 hingga 13 Oktober ini, Konfederasi Hoki Malaysia (KHM) hari ini menerbangkan skuad lelaki remaja negara ke China untuk menjalani tiga perlawanan persahabatan di Dalian, China.

Skuad bimbingan Nor Saiful Zaini Nasiruddin akan melalui tiga perlawanan persahabatan dalam tempoh masa yang singkat bermula esok hingga Sabtu (29 September) bertemu Dalian Province dan menurut Nor Saiful dia mahu menjadikan perlawanan persahabatan ini sebagai medan untuk membentuk keserasian antara pemain selain mengharapkan tiada kecederaan serius akan dialami pemainnya.

“Pada pandangan saya perlawanan persahabatan yang diatur ini sangat baik kerana ia boleh kami jadikan sebagai platform untuk memastikan keserasian di antara pemain bertambah dan berada pada tahap yang terbaik.

“Selain itu perlawanan yang diatur juga akan kami jadikan sebagai pentas untuk mempersiapkan pasukan sebelum ke Kejohanan Hoki Piala Sultan Johor 2018.

“Cuma apa yang saya harapkan daripada perlawanan persahabatan ini agar pemain tidak terlalu keletihan dan bebas daripada sebarang kecederaan kerana penting untuk kami ke Kejohanan Piala Sultan Johor dengan pasukan yang berada di tahap terbaik,” jelasnya ketika dihubungi.

Malaysia akan bertemu lima lagi pasukan yang akan beraksi pada Kejohanan Hoki Piala Sultan Johor 2018 iaitu juara bertahan Australia, Britain, India, Jepun dan New Zealand.

Skuad negara muncul juara edisi sulung pada 2011 selepas menewaskan Australia pada perlawanan akhir.

Berikut merupakan senarai 18 pemain dan barisan jurulatih yang akan mengikuti siri perlawanan persahabatan di China.

Jurulatih: Nor Saiful Zaini Nasaruddin
Pengurus: Mohd Madzli Ikmar Mohd Nor

Senarai Pemain:

Penjaga gol: Muhamad Zaimi Mat Deris dan Muhammad Hafiz Muhammad Azhari

Pertahanan: Luqman Nul Hakim Ahmad Shukran, Muhammad Fahmi Khalid, Muhammad Shafiq Hassan, Muhammad Sulaiman Abdul Razak, Muhammad Nur Asyraf Ishak, Adam Aiman Mamat dan Mohamad Norshahrezan Mat Jusoh

Tengah: Shello Silverius, Muhamad Izham Azhar, Muhammad Nursyahmi Zulkifli dan Muhammad Haikal Hasrin

Penyerang: Muhammad Hafizhuddin Zaidi, Muhamad Nazrey Din, Muhajir Abdu Rauf, Muhammad Luqman Hakim Mohd Asri dan Muhammad Azrai Aizad Abu Kamal

Jadual perlawanan persahabatan menentang Dalian Province

Perlawanan 1: 27 September 2018 – 3.00 Petang (Waktu Malaysia)
Perlawanan 2: 28 September 2018 – 3.00 Petang (Waktu Malaysia)
Perlawanan 3: 29 September 2018 – 9.30 Pagi (Waktu Malaysia)

Jadual penerbangan pergi dan pulang skuad hoki lelaki remaja (Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, Sepang)

Penerbangan pergi: 26 September, MH 360, 6.00 petang
Penerbangan balik: 1 Oktober, ZH 8013, 4.00 pagi