Sukan Komanwel 2018: Dharmaraj Pertaruh Skuad Piala Asia ke Gold Coast

By March 23, 2018 April 11th, 2018 Newsroom

KUALA LUMPUR (23 Mac 2018): Jurulatih skuad hoki wanita kebangsaan, Muhammad Dharmaraj Abdullah mempertaruhkan skuad yang beraksi di Piala Asia, Kakamigahara tahun lalu selain menyerap masuk dua muka baru untuk menggalas tugas di temasya Sukan Komanwel 2018 yang akan membuka tirai dari 4 hingga 15 April 2018 di Gold Coast Australia.

Malaysia yang diletakkan dalam Kumpulan A bersama-sama India, Afrika Selatan, England dan Wales mendapat kembali khidmat Fazilla Sylvester Silin serta membawa masuk Nur Amirah Shakirah Zulkifli bagi membantu skuad negara untuk memberikan tentangan kepada negara lain yang bertanding.

“Ini merupakan skuad 18 yang saya pilih dan saya rasakan terbaik kerana kami tidak mempunyai masa yang panjang untuk melakukan sesi pemilihan selepas tamatnya TNB Liga Hoki Malaysia (Wanita) baru-baru ini.

“Kami kehilangan khidmat Fazilla ketika Piala Asia tahun lalu kerana dia terikat dengan latihan Bomba sebelum ini dan kini dia kembali bersama kami untuk membantu memantapkan lagi pasukan di Gold Coast.

“Saya juga menyerap masuk Amirah yang telah bebas daripada masalah kesihatan iaitu alahan yang dialami sebelum ini dan dia telah menunjukkan prestasi yang baik ketika beraksi di siri perlawanana persahabatan menentang skuad bawah-21 Jepun dengan meledak dua gol,” ujar Dharmaraj yang ditemui ketika sesi latihan skuad negara hari ini.

Malaysia akan memulakan aksi pertama menentang India pada jam 12.30 tengah hari waktu Malaysia pada Jumaat, 6 April 2018 sebelum turun pada 7 April 2018 jam 5.30 petang bertemu Afrika Selatan.

Berikut merupakan senarai 18 pemain yang akan ke Sukan Komanwel Gold Coast, Australi:

Farah Ayuni Bt Yahya
Mas Huzaimah Bt Md Aziz
Siti Noor Amarina Bt Ruhani
Juliani Bt Mohamad Din
Raja Norsharina Bt Raja Shabuddin
Siti Rahmah Bt Othman
Nuraini Bt Abd Rashid
Fazilla Binti Sylvester Silin
Surizan Bt Awang Noh
Norbaini Hashim
Wan Norfaiezah Bt Md Saiuti
Fatin Shafika Bt Md Shukri
Hanis Nadia Bt Onn
Nuraslinda Bt Said
Nur Syafiqah Bt Mohd Zain
Norazlin Bt Sumantri
Nurul Nabihah Bt Mansur
Nur Amirah Shakirah Bt Zulkifli