Senarai akhir 18 pemain bakal ditentukan pada Ahad

By February 24, 2017 March 2nd, 2017 Newsroom

Kuala Lumpur (24 Februari 2017): Menjelang Liga Hoki Dunia Pusingan Kedua di Dhaka, Bangladesh, yang akan berlangsung pada 4 hingga 12 Mac 2017, Konfederasi Hoki Malaysia (KHM) akan membuat pengumuman rasmi pada Ahad, 26 Februari 2017 siapakah 18 pemain yang akan menggalas tanggungjawab untuk beraksi di Dhaka.

Seramai 23 orang pemain telah dipanggil untuk menjalani latihan skuad kebangsaan yang telah bermula pada 12 Februari lalu.

Pemain dari Kelab Hoki Kuala Lumpur (KLHC) mendominasi senarai 23 pemain yang dipanggil dengan sembilan orang pemain, diikuti Tenaga Nasional Berhad (TNB) enam pemain, Kelab Hoki Terengganu (THT) dengan lima pemain, Universiti Kuala Lumpur (UniKL) dua pemain dan seorang wakil dari TNB Thunderbolts.

18 senarai pemain yang akan berangkat ke Dhaka pada 28 Februari ini hanya akan diketahui selepas tamat saingan untuk merebut Piala TNB 2017 pada Ahad ini.

Berikut merupakan senarai 23 pemain yang dipanggil bersama skuad kebangsaan:

Pemain KLHC – Mohamad Sukri bin Abdul Mutalib, Mohamad Izad Hakimi bin Jamaluddin, Muhammad Azri bin Hassan, Joel Samuel Van Huizen, Meor Muhamad Azuan Hasan, Muhammad Rashid bin Baharom, Muhammad Haziq bin Samsul, Muhammad Razie bin Abdul Rahim, dan Nabil Fiqri bin Mohd Noor.

Pemain TNB – Kumar A/L Subramaniam, Syed Mohamad Syafiq Bin Syed Cholan, Faiz Helmi bin Jali, Muhamad Ramadan bin Rosli, Muhammad Shahril bin Saabah dan Nik Mohammad Aiman bin Nik Rozemi.

Pemain THT– Muhammad Hafizuddin bin Othman, Mohd Fitri bin Saari, Muhammad Firhan bin Ashaari, Faizal bin Saari dan Tengku Ahmad Tajuddin bin Tengku Abdul Jalil.

Pemain UniKL – Muhammad Najmi Farizal bin Jazlan dan Muhammad Marhan bin Mohd Jalil.

Pemain TNB Thunderbolts – Hairi bin Abdul Rahman.

Dalam pada itu, MHC juga telah telah mengeluarkan senarai pemain yang diserap ke dalam skuad pembangunan hoki senior negara yang dibimbing oleh jurulatih Wallace Tan. Seramai 13 orang pemain telah dipanggil untuk menyertai skuad pembangunan hoki senior negara.

Berikut merupakan senarai pemain skuad pembangunan hoki senior negara;

Pemain TNB – Muhammad Najib bin Abu Hassan, Muhammad Firdaus bin Omar, Luqman Nul Hakim bin Ahmad Shukran, Shazril Irwan bin Nazli, Norsyafiq bin Sumantri dan Muhammad Amirol Aideed bin Mohd Arshad

Pemain UniKL – Baljit Singh Charun Singh, Mohamad Ashran bin Hamsani, Rafizul Ezry bin Mustafa dan Izwan Firdaus bin Ahmad Tajuddin

Maybank – Muhamad Zaimi bin Mat Deris dan Aslam Mohamed Hanafiah

KLHC – Kevin Frederick Lim