THT kekal pendahulu liga, KLHC terus mencabar

By February 3, 2017 February 5th, 2017 Newsroom

Kuala Lumpur (3 Februari 2017): Kelab Hoki Kuala Lumpur (KLHC) seperti dijangka tidak berdepan masalah untuk menewaskan Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail (SSTMI) 7-1 pada aksi Liga Premier, TNB Liga Hoki Malaysia hari ini.

Namun kemenangan besar itu masih belum cukup untuk membolehkan mereka merampas kedudukan teratas liga daripada seteru utama yang juga juara bertahan Terengganu Hockey Team (THT).

Ia selepas THT turut melakar kemenangan besar 6-1 ke atas TNB di Stadium Hoki Batu Buruk.
Kemenangan itu menyaksikan THT terus mengungguli tangga teratas liga dengan mengumpul 19 mata dengan KLHC di tempat kedua ketinggalan dua mata.

Bagi penjaga gol utama KLHC, Roslan Jamaluddin, dia serta rakan sepasukan sememangnya mengharapkan dapat meraih tiga mata penuh hari ini.

“Sudah tentu inilah keputusan yang kami harapkan kerana kami akan terus berusaha mengejar THT.

“Walaupun hanya bertemu SSTMI, kami tetap memberikan fokus sepenuhnya pada setiap minit dalam usaha untuk meraih kemenangan.

“Jika ada peluang untuk menambah lebih banyak gol lagi pada satu-satu perlawanan, kami akan cuba melakukannya tetapi fokus utama adalah untuk terus mencatat kemenangan sehingga perlawanan terakhir liga,” katanya.

Pada perlawanan hari ini, KLHC selesa dengan kelebihan empat gol selepas berakhir dua suku pertama menerusi jaringan Umar Bhutta m-8, Muhammad Nur Asyraf Ishak m-14, Muhammad Azri Hassan m-17 dan Mohd Syamim Mohd Yusof m-23.

Kelab yang mengungguli Piala Sumbangsih itu menambah tiga lagi gol pada suku ketiga dan keempat hasil jaringan Kleinschmidt Aaron Craig m-43, Muhammad Noor Faeez Ibrahim m-47 dan Ahmad Kazamirul Nasruddin m-59.

Gol saguhati SSTMI disumbangkan oleh Mohamad Aliff Syazwan Noor Shah m-56.

Sementara itu, perlawanan membabitkan UiTM-KPT dengan TNB Thunderbolts pula terpaksa dibatalkan kerana kedua-dua pasukan menggunakan warna stokin yang sama.

UiTM selaku tuan rumah gagal untuk menukar stokin dalam tempoh 30 minit yang diperuntukkan yang menyaksikan keputusan sama ada perlawanan itu akan dilangsungkan semula atau sebaliknya akan diputuskan selepas mesyuarat jawatankuasa pertandingan.

Liga Premier

Keputusan hari ini

THT 6 TNB 1
KLHC 7 SSTMI 1
Maybank 2 UniKL 6
UiTM-KPT TNB Thunderbolts
(Dibatalkan)