KLHC rampas kedudukan teratas liga

By September 9, 2016 October 6th, 2016 Blog, Newsroom

Kuala Lumpur (9 September 2016): Kelab Hoki Kuala Lumpur (KLHC) merampas kedudukan teratas Liga Premier selepas menewaskan Sapura 3-0 hari ini di Stadium Tun Razak.

Dengan kemenangan itu, KLHC meraih 17 mata sementara Sapura ketinggalan dua mata untuk menduduki tangga kedua liga.

Namun yang lebih mencuri tumpuan adalah kehadiran dua tonggak utama Muhammad Razie Rahim serta Nabil Fiqri Mohd Noor yang tampil kali pertama beraksi untuk KLHC musim ini selepas mendapat pelepasan saat akhir daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana kedua-duanya ketika ini sedang menjalani kursus latihan asas polis.

Razie tidak perlu menunggu lama untuk mencipta nama apabila menjaringkan dua gol masing-masing pada minit ke-12 dan 30 menerusi pukulan sudut penalti.

Sementara satu gol lagi disumbangkan oleh Muhammad Haziq Samsul hasil jaringan padang minit ke-32 untuk menjadikan kedudukan muktamad 3-0.

“Untuk Razie dan Nabil, saya tak beri peluang kepada mereka untuk bermain sepenuh masa kerana kedua-duanya nampak masih belum mempamerkan aksi yang baik.

“Dengan Sapura sentiasa memberi tekanan kepada kami, saya fikir lebih baik menggunakan khidmat pemain lain dan mengeluarkan Razie serta Nabil.

“Apapun, setiap pemain mempamerkan aksi cemerlang hari ini. Kemenangan ini tidak bermakna jika kami gagal mengutip mata pada baki tiga perlawanan lagi selepas ini.

“Sudah tentu juga kami mahu terus mengutip tiga mata apabila bertemu Terengganu Hockey Team (THT) esok,” katanya.
Sementara itu, THT tidak berdepan masalah apabila menewaskan Maybank 5-2 di Stadium MBMB.

Manakala UniKL mempamer aksi bertenaga apabila menewaskan TNB 3-0 di Stadium Hoki Pantai.

Liga Premier
Keputusan hari ini
KLHC 3 Sapura 0
THT 5 Maybank 2
TNB 0 UniKL 3
Jadual esok
UniKL lwn Sapura, 6 ptg
(Stadium Hoki Pantai)
KLHC lwn THT, 8 mlm
(Stadium Hoki Pantai)
Maybank lwn TNB, 6 ptg
(Stadium MBMB)