KLHC, THT terus bergelut

By August 28, 2016 August 30th, 2016 Blog, Newsroom

Kuala Lumpur (28 Ogos 2016): Kelab Hoki Kuala Lumpur (KLHC) terus bergelut untuk mempamerkan aksi terbaik apabila sekali lagi terpaksa berpuas hati meraih satu mata selepas seri 2-2 ketika bertemu Tenaga Nasional Berhad (TNB) pada saingan Liga Premier, TNB Liga Hoki Malaysia, hari ini.

Keputusan seri itu meneruskan presasi hambar mereka selepas turut seri 1-1 ketika bertemu Universiti Kuala Lumpur (UniKL) pada perlawanan ketiga liga minggu lalu.

_SHA1638

“Memang saya akui kami agak tidak konsisten ketika ini kerana tidak mempunyai masa mencukupi untuk menjalani latihan.

“Selain itu, jarak antara satu perlawanan dan perlawanan lain sangat dekat,” kata ketua jurulatih KLHC Muhammad Harun Al Rashid Samri.

“Saya sentiasa percaya kami bergerak selaku satu pasukan. Jadi segala kelemahan adalah tanggungjawab bersama.

“Tapi yang penting ialah selagi kita memberi peluang kepada pihak lawan untuk menjaringkan gol, mereka pasti akan memanfaatkan peluang itu,” katanya lagi.

Pada perlawanan yang berlangsung di Stadium Hoki Pantai, KLHC di depan terlebih dulu seawal minit ke-5 menerusi jaringan padang tonggak import Pedro Lopez Alonso.

KLHC terpaksa menunggu hingga minit ke-39 untuk menambah gol kedua menerusi pukulan sudut penalti disempurnakan oleh Nam Hyunwoo.

Namun TNB tidak mudah menyerah kalah, sebaliknya bersemangat untuk merapatkan jurang dan akhirnya usaha mereka membuahkan hasil selepas dihadiahkan pukulan sudut penalti minit ke-53 yang kemudian disempurnakan oleh Syed Mohamad Syafiq Syed Cholan.

Gol itu membakar semangat TNB untuk mencari gol penyamaan dan ia berhasil apabila Muhammad Firdaus Omar menjaringkan gol penyamaan minit terakhir perlawanan.

Sementara itu, juara bertahan Terengganu Hockey Team (THT) mengalami kekalahan kedua musim ini selepas tewas 0-2 kepada Sapura, hari ini di Stadium Tun Razak.

Gol pertama Sapura dijaringkan penyerang kebangsaan dan bekas pemain THT, Muhammad Firhan Ashari menerusi pukulan sudut penalti.

Tonggak import Sapura, Oscar William Wookey menambah gol kedua minit ke-30, juga menerusi pukulan sudut penalti.

Liga Premier

Keputusan hari ini

KLHC 2 TNB 2
Sapura 2 THT 0
UniKL 1 Maybank 2